Hans van Eijsden Fotografie - Fotostudio, Modelfotografie, Fotobewerking

Willekeurige Foto

HvE-20070919-4186.jpg
 
 

Toegang

Online Portfolio

Voor een globaal overzicht van mijn vrije werk, kijk je op:


www.hansvaneijsden.com

OUDE, ANTIEKE Fotolog Hans van Eijsden Fotografie - Welkom

Fotosessie Jessica Jane Afdrukken
woensdag 29 april 2009

Zoals ik in mijn vorige posting hieronder al aankondigde, moest je even op deze fotosessie wachten. Ik hoop dat het het wachten waard is geweest! :) De vaste bezoekers weten inmiddels precies wie ze is, aangezien ik met deze Italiaanse dame in september een eerste introductiesessie heb gedaan. Inmiddels staat ze hoog op de deelnemerslijst voor Miss Italia nel Mondo 2009, wat dan ook de reden voor deze vervolgsessie was.

Na mijn eerste publicatie van haar, uit september 2008, regende het reacties. En steevast kwam het erop neer dat haar ogen enorm de aandacht trokken. Nou is het niet geheel onbekend, dat ik een zwak heb voor mooie ogen... maar dusdanig veel reacties had ik van tevoren toch niet verwacht. In deze serie heb ik dan ook belichtingtechnisch de ogen geaccentueerd, waardoor de foto's nog sprekender en directer zijn geworden.

Tevens beginnen mijn nieuwe exclusieve Franse retouchingtechnieken eindelijk haar vruchten af te werpen: ik kan nu streven naar perfectie en tijdens het fotograferen door middel van de kennis zodat ik weet wat mogelijk is, daarop anticiperen. Op die manier kan ik met 100% zekerheid de gewenste platen maken, omdat ik in alle omstandigheden weet wat ik technisch kan bereiken. Bijkomend voordeel bij deze serie is natuurlijk wel, dat Jess en ik al uitstekend op elkaar ingewerkt waren. ;)

Deze fotoserie draaide om een aandachtspunt waar ik mezelf op heb proberen te verbeteren: Points Of Interest. Door kleine ogenschijnlijk onopvallende details door middel van belichting te accentueren, krijgt de foto meer body, meer inhoud, wordt krachtiger (solide) en lijkt deze beter in balans. Op die manier versterken kleine elementen de foto, en vullen deze de contrasten van de ogen en de lippen aan.

Dikwijls krijg ik van fotografen berichten met daarin "Hans, vertel me alsjeblieft.. hoe belicht je in vredes naam? En wat voor technieken gebruik je allemaal? Want je foto's hebben iets.. maar ik weet niet wat. Het is iets.. maar ik weet niet waar het aan ligt. Er zit een geheimpje overheen, wat ik niet precies kan verwoorden. Maar het is wel heel gaaf! Hoe doe je dat?". Als "kok" geef ik natuurlijk niet mijn eigen "recepten" weg... maar onder andere via deze begeleidende teksten probeer ik je meer inzicht in mijn denkwijze te geven, zodat je wel de aandachtspunten aanvoelt, maar als fotograaf je eigen unieke werkwijze kunt ontwikkelen. 

De volgende updates zullen de fotoreportages van Bevrijdingsfestival Overijssel 2009 zijn, inclusief de opbouw vanaf 1 mei. Dit natuurlijk, om mijn jaarlijkste traditie keurig in stand te blijven houden. Tot die tijd wens ik je veel plezier met de fotosessie van Jessica Jane, welke je HIER helemaal kunt bekijken. ;)

 
< Vorige   Volgende >
Al mijn fotowerk voldoet volledig aan de NIDF-norm vanaf 2007.
Stel de monitor zo af dat alle stappen van deze grayscale te zien zijn:

Home